Aanwezigheidsdetectie

Nefit Easy Aanwezigheidsdetectie
 

Besparing en comfort

Met zijn unieke aanwezigheidsdetectie zorgt Easy automatisch voor het juiste comfort en voorkomt hij dat uw verwarming onnodig aanstaat. Aan de hand van de aangemelde smartphones ziet Easy of er iemand in huis is.

Voor wie is het?
Deze functie is geschikt voor huishoudens waarvan alle leden in het bezit zijn van een smartphone met een 3G/4G dataverbinding. Denk aan stellen of gezinnen met wat oudere kinderen. Per smartphone kunt u aangeven of deze voor Easy zichtbaar moet zijn. Dit kan voor maximaal 10 verschillende smartphones.

Hoe werkt het?
Zodra u in, of vlakbij uw woning bent, herkent Easy het signaal van uw smartphone. Easy weet zo dat u thuis bent en zal de temperatuur automatisch instellen op de comforttemperatuur. Ziet Easy dat er geen smartphones van gebruikers in de buurt zijn, dan zal hij de verwarming op de afwezigheidstemperatuur zetten.

Easy ziet de smartphones van gebruikers die zich binnen een bepaalde range bevinden. Hiervoor wordt een speciale techniek gebruikt die geofencing heet. Voor iPhones is de range maximaal 100 m. Voor Android-toestellen maximaal 50 m. Als de smartphones van alle gebruikers zich buiten deze range bevinden, neemt Easy aan dat er niemand in huis is.

De comforttemperatuur en de afwezigheidstemperatuur zijn persoonlijke waarden die iedere gebruiker via de app kan instellen en wijzigen. Als er overdag meerdere smartphones aanwezig zijn, zal Easy de hoogste persoonlijke comforttemperatuur aanhouden. 's Nachts is de aanwezigheidsdetectie niet actief, dan wordt de ingestelde nachttemperatuur aangehouden. De gebruiker kan zelf start en einde van de nachtperiode instellen en wijzigen. De temperatuur kan altijd handmatig bijgesteld worden.

Wanneer werkt het (niet)?
Aanwezigheidsdetectie werkt alleen met iOS en Android smartphones die een dataverbinding hebben.

Aanwezigheidsdetectie in combinatie met uw eigen klokprogramma.
Het is mogelijk de aanwezigheidsdetectie te combineren met uw eigen klokprogramma. Het klokprogramma is dan leidend, maar wanneer u een keer eerder thuiskomt, zal Easy dat merken en automatisch de temperatuur aanpassen.

Deze functie is beschikbaar via IFTTT.
Lees meer

Tips

iPhone (iOS)
Android smartphones
Voor het gebruik van aanwezigheidsdetectie is het noodzakelijk dat mobiel internet/3G en Wi-Fi continu ingeschakeld blijven. Voor het gebruik van aanwezigheidsdetectie is het noodzakelijk dat mobiel internet/3G en Wi-Fi continu ingeschakeld blijven.
De Easy app heeft toegang nodig tot "Locatievoorzieningen" onder Instellingen – Privacy en "Verversen op achtergrond" onder Instellingen – Algemeen. Locatiebepaling dient aan te staan in de instellingen, eventueel gebruikt u de locatiemodus – accubesparing als uw toestel dit ondersteunt.
Voor iOS7 geldt dat de Easy app op de achtergrond actief moet blijven (niet uit de lijst van actieve apps verwijderen). In iOS7.1 is dit niet meer noodzakelijk.  

 

Is Easy geschikt voor mij?

Check in een paar stappen of Easy geschikt is voor uw situatie.

Doe de Easy test!

Hoe werkt het?

Thermostaat vervangen? In gebruik nemen? Programma instellen? Easy!

Bekijk de video's

Meer weten?

Beschikbaarheid, prijzen en veelgestelde vragen.

Bekijk meer informatie