Nefit ProLine NxT

 

Proline NxT. De kleinste, nu ook met concentrische adapter

ProLine NxT is de kleinste HR-combiketel in zijn klasse. Op jaarbasis bespaart de nieuwe generatie € 195 aan energie ten op zichte van oudere HR-toestellen. Naast de reguliere tweepijps adapter voor rookgasafvoer en luchttoevoer, is er nu ook ProLine NxT CT (Concentrisch).

Vanaf november 2017 is ProLine NxT ook leverbaar in varianten voor concentrische rookgasafvoer. Af fabriek is de ProLine NxT CT voorzien van een 60/100 mm concentrische adapter. Naast de nieuwe variant blijft de huidige ProLine NxT-serie met standaard parallelle adapter leverbaar. De prijzen van de concentrische variant zijn gelijk aan die van de toestellen met parallelle tweepijps-adapter.

Concentrische rookgasafvoer verplicht
Ongevallen met koolmonoxide vormen een onderschat probleem in ons land. Een vijfde van die ongevallen is volgens het recente rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid te wijten aan het niet functioneren van de afvoervoorziening. Nederland loopt volgens de onderzoekers achter in het nemen van maatregelen. In veel landen om ons heen zijn concentrische rookgasafvoersystemen voor cv-toestellen verplicht. In Nederland is het altijd gebruikelijk geweest om gescheiden aan- en afvoerpijpen te plaatsen.

Veiligste optie
Beide systemen zijn, mits goed geïnstalleerd en onderhouden, veilig. Een concentrisch rookgaskanaal wordt algemeen gezien als de veiligste optie. De pijp-in-pijpconstructie voor afvoer van verbrandingsgassen en toevoer van verse lucht zorgt voor een dubbele wand. Dit minimaliseert de kans op lekkage en het vrijkomen van giftige gassen als koolmonoxide. Naast veiligheid zijn er natuurlijk ook de esthetische en praktische voordelen.

Voordelen ProLine NxT CT
De concentrische variant ProLine NxT CT komt beschikbaar in dezelfde varianten als de huidige serie, CW3, CW4 en CW5, en kent dezelfde specificaties. ProLine NxT CT is onder andere voorzien van een Low Energy cv-pomp, met een elektriciteitsverbruik dat tot 75% lager ligt dan dat van conventionele pompen. Ten opzichte van een HR-ketel van 15 jaar oud bespaart ProLine NxT CT 195 euro op jaarbasis bij een gasverbruik van 2000 m3. Met het Nefit Multigasblok is het toestel bovendien klaar voor de verwachte komst van G+-gas in de nabije toekomst en H-gas rond 2030.

Stroomversnelling
In Nederland is tot dusver in slechts 10% van de gevallen een concentrische afvoer geplaatst. De vraag naar concentrische systemen is na het rapport van de onderzoeksraad in een stroomversnelling geraakt. Alle Nefit HR-toestellen zijn geschikt voor concentrische afvoer, zij het met een optionele adapter. Door nu ook toestelvarianten te leveren met een standaard concentrische adapter, te beginnen met ProLine NxT, wil Nefit een bijdrage leveren aan verdere verbreiding van concentrische afvoersystemen.

ProLine NxT (CT): het bewijs dat heel klein ook heel slim kan zijn
Ondanks zijn kleine formaat levert dit toestel prestaties van formaat. Uitgerust met de nieuwste technieken is de ProLine NxT (CT) nóg zuiniger met energie. De modulerende Low Energy cv-pomp is maar liefst tot 75% zuiniger met elektriciteit dan conventionele pompen. Het lage verbruik zorgt bovendien voor een geringere uitstoot van CO2 en andere stoffen. Ook in dat opzicht is de ProLine NxT in zijn klasse de meest verantwoorde keuze voor jarenlang comfort.

Belangrijkste voordelen

■ Klein: 58 x 35 x 28 cm
■ Nóg lichter: 19 kg
■ Energiezuinig: modulerende Low Energy pomp (75% zuiniger), laag stand-by verbruik (< 1,5 watt)
■ Uniek comfort: extra intensieve warmteoverdracht
■ Betrouwbaar: continu bewaking van werking en veiligheid met ProActive Plus
■ Duurzaam: ideale basis voor combinatie met zonneboiler of warmtepomp
■ Gebruiksvriendelijk bediening: duidelijk digitaal verlicht toesteldisplay en toetsblokkering (kinderslot).
■ Beste prijs-prestatieverhouding
■ Nu ook Concentrische variant: ProLine NxT CT


Naar de uitgebreide specificaties van ProLine NxT

Vraag nu een offerte aan

 

Bewezen betrouwbaar

Betrouwbare prestaties en slimme extra's maakten Nefit ProLine één van de populairste HR-toestellen. Met een nóg betere prijs-prestatieverhouding en het meest complete accessoire-pakket is de nieuwe ProLine NxT helemaal "af". En hij past nog steeds overal!

■ Bewezen concept met slimme extra's
■ Past overal: 58x38x28 cm
■ Beste prijs-prestatieverhouding

 

Next level in energiebesparing

ProLine NxT bespaart maar liefst € 195 per jaar* ten opzichte van HR-ketels die nu vervangen moeten worden. Uw investering betaalt zich dus sneller terug!

■ Hogere rendementen, lagere uitstoot
■ Voldoet ruimschoots aan nieuwste energierichtlijnen
■ Besparing: € 195 per jaar

* bij een gasverbruik van 2000 m3 en prijspeil 2014

Bekijk het rekenvoorbeeld

 

Klaar voor de toekomst

ProLine NxT maakt gebruik van de nieuwste en meest hoogwaardige componenten. Zoals de unieke, superzuinige Low Energy pomp en het toekomstbestendige Nefit Multigasblok.

■ Dé basis voor duurzame combinaties
■ Volledig modulerende pomp, tot 75% zuiniger
■ Voorbereid op veranderen gassamenstellingen door Multigasblok

Bekijk de video

 

Betrouwbaar

ProLine heeft zich bewezen als één van de meest betrouwbare toestellen. Nefit geeft bovendien 10 jaar garantie op de RVS warmtewisselaar, het hart van de ketel en het meest kostbaarste onderdeel.

■ 10 jaar garantie op warmtewisselaar